מושגי יסוד במסרגה אחת

בדף זה אנחנו מרכזות סרטי וידאו מרחבי היוטיוב, שמדגימים איך לסרוג במסרגה אחת.

הסרטים וההסברים באים לתמוך במה שאנחנו מלמדות בסדנאות שלנו, ולהזכיר לסורגות, כיצד לעבוד.
הסימנים כפי שהם מופיעים, על פי רוב,  בדיאגרמות קרושה נמצאים בתמונה בראש עמוד זה

טבעת הקסם Magic Ring

טבעת הקסם הכרחית כשאנחנו מתחילים לסרוג בעיגול.
יש אינספור צורות להתחלת הסריגה, הרעיון העומד מאחורי טבעת הקסם הוא הסריגה סביב קצה החוט (הזנב) בצורה כזאת שמאפשרת להדק ולמשוך את קצה החוט, כך שלא יישאר חור במרכז העיגול

בנוסף לרשימה מצולמת שלנו, שנקראת קסם של התחלה, אנחנו מביאות כאן שני סרטים האחד בעברית, והשני באנגלית המסבירים בצורה ברורה איך להתחיל את הסריגה עם טבעת הקסם

 

שרשרת בסיס Crochet Basic Chain

שרשרת עיניים משמשת כבסיס לסריגה מעליה.
היא הכרחית כשסורגים פרטי לבוש
בדוגמאות שלנו, שרשרת עיניים משמשת בסיס לחלק מהתיקים, ולנעלי הבית

חצי עמוד   (Single Crochet (Sc

חצי עמוד הוא תך פשוט יחסית,  את המסרגה, עם העין שנמצאת עליה אנחנו מכניסים אל העין שבתוך השורה, מלפפים את החוט מאחורי העבודה, מעבירים דרך העין שבתוך השורה, וכאשר יש לנו שתי עיניים על המסרגה, אנחנו מלפפים שוב חוט, ומעבירים אותו דרך שתי העיניים שעל המסרגה.

עמוד מקוצר   Half Double Crochet
(Hdc)             

עמוד מקוצר הוא קצת מורכב יותר מחצי עמוד.
מתחילים אותו כמו כל תך בקרושה, עם עין אחת על המסרגה, מלפפים ליפוף אחד על המסרגה ונכנסים לעין בשורה שמתחת, מלפפים חוט ועוברים איתו דרך אותה העין, עכשיו יש לנו על המסרגה שלוש לולאות
, מלפפים שוב חוט על המסרגה ומעבירים אותו דרך שלוש הלולאות.

עמוד  (Double Crochet (Dc

עמוד מתחילים כמו עמוד מקוצר, מלפפים חוט על המסרגה, נכנסים אל העין בשורה מתחת, מלפפים חוט מאחורי העבודה וחוזרים איתו אל קדמת העבודה. יש לנו שלוש לולאות על המסרגה.
עכשיו מלפפים חוט, ועוברים איתו דרך שתי לולאות שעל המסרגה, ישארו לנו שתי לולאות.
מלפפים שוב חוט, ועוברים איתו דרך שתי הלולאות שנשארו לנו

עמוד כפול Triple crochet stith, Treble

עמוד כפול נסרג כמו עמוד, עם ליפוף נוסף על המסרגה
מלפפים פעמיים על המסרגה ונכנסים אל העין שמתחת לשורה, יש לנו עכשיו על המסרגה ארבע לולאות
מלפפים חוט על המסרגה ועוברים איתו דרך שתיים מהלולאות, מלפפים חוט על המסרגה ועוברים איתו דרך שתי לולאות נוספות, ובפעם האחרונה נשארות לנו שתי לולאות, מלפפים חוט על המסרגה  ועוברים איתו דרכן.

שני חצאי עמודים מחוברים (צמצום) 2Sctog

שני חצאי עמודים אלה עומדים להפוך לחצי עמוד אחד בעצם
נכנסים עם המסרגה, אל העין בשורה שמתחת, מלפפים חוט ועוברים בעין, יש לנו עכשיו שתי לולאות על המסרגה, נכנסים אל העין הבאה בשורה שמתחת, מלפפים חוט וחוזרים עם החוט דרך העין השניה בשורה שמתחת, עכשיו יש לנו שלוש לולאות על המסרגה.
מלפפים חוט ועוברים איתו דרך שלוש הלולאות.

שני עמודים מקוצרים מחוברים (צמצום) 2Hdctog

מלפפים חוט על המסרגה, ומכניסים אותו אל העין הבאה שבתוכה אנחנו צריכים לסרוג, מלפפים חוט מאחורי העבודה, מעבירים אותו דרך העין, ומוציאים, יש לנו שלוש לולאות על המסרגה. עכשיו אנחנו מלפפים שוב חוט על המסרגה, ונכנסים אל העין הבאה בשורה, מלפפים חוט מאחורי העבודה, מעבירים דרך העין, יהיו לנו עכשיו חמש לולאות על המסרגה, מלפפים חוט על המסרגה, ומעבירים אותו דרך כל חמש הלולאות

שני עמודים מחוברים  (צמצום) 2Dctog

מלפפים חוט על המסרגה ונכנסים אל העין הבאה בשורה, מלפפים חוט מאחור וחוזרים דרך העין.
יש לנו שלוש לולאות על המסרגה, מלפפים חוט ומעבירים אותו דרך שתיים מהן.
עכשיו, כאשר יש לנו שתי לולאות על המסרגה, נלפף חוט נוסף וניכנס הם המסרגה אל העין הבאה בשורה, נלפף חוט מאחורי העבודה ונחזור איתו דרך העין.
יהיו לנו ארבע לולאות על המסרגה, נלפף חוט ונעביר אותו דרך שתים מהלולאות, כך שישארו לנו שלוש לולאות על המסרגה, נלפף שוב חוט, ונעביר אותו דרך שלוש הלולאות שיש לנו על המסרגה.

סגירת שורה בעין נסתרת Invisible Join

כאשר אנחנו רוצות לסגור את השורה בצורה אחידה ויפה, ובאופן כזה שהעין אותה אנחנו סוגרות נראית כמו חלק מהשורה יש לעשות מספר פעולות פשוטות, והן שונות מסגירה בעין שטוחה.
ההסבר בתמונות נמצא ברשימה שלנו סוגרות שורות

וסרט הדגמה קצרצר של ליאת מהבלוג עושה עיניים

חצי עמוד עומד  Standing single crochet

כאשר מתחילים את השורה בחוט חדש, אפשר להתחיל אותה מחצי עמוד עומד (Standing single crochet), במקרה הזה, נעלה עין-התחלה על המסרגה ונתחיל את סריגת חצי העמוד הראשון כרגיל,  אל תוך העין הראשונה בשורה

תמרה קלי, מהאתר Moogly מסבירה את זה בסרט מתוק להפליא

עמוד עומד  Standing Double Crochet stitch

כשאנחנו רוצים שהסריגה תיראה אחידה ומדוייקת, אנחנו יכולים להתחיל את השורה מהתך עצמו.
בסרט הזה, מדגימה תמרה איך להתחיל את הסריגה ישר מהעמוד, באנגלית זה נקרא ׳עמוד עומד׳

חצי עמוד ארוך Spike Single Crochet

בחצי עמוד ארוך, אנחנו נכנסים עם המסרגה אל העין שמתחת לעין שעל השורה שעליה אנחנו סורגים (אלא אם מצויין אחרת, ועלינו להיכנס שלוש או ארבע שורות מתחת לשורה שעליה אנחנו סורגים) החוט צריך להיות משוחרר מעט, כדי לא לכווץ את העבודה, לפני שאנחנו סוגרות את התך
תמרה קלי, בסבלנות מדגימה בסרטון הבא שתי גירסאות

תך שיבולים  Waistcoat stitch

כשאנחנו סורגים חצי עמוד, ומכניסים את המסרגה אל בין שתי הרגליים שמתחת לעין, וסורגים את חצי העמוד, התוצאה נותנת מראה של סריגת ימין בשתי מסרגות. התך הזה, בשל מראיהו , קיבל את השם בעברית ״תך שיבולים״ ובשל הדחיסות שלו הוא מתאים מאוד לתיקים וסלסלות

עלה Cluster

הסימן של העלה לא מצוייר למעלה, אבל הוא מופיע בחלק מהדוגמאות שאנחנו עובדות איתן, והכנסנו לכאן סרט שמדגים בחוט לבן כיצד לסרוג אותו.
מתחילים לסרוג עמוד, מלפפים חוט על המסרגה ונכנסים לתוך העין, מלפפים חוט מאחורי העבודה וחוזרים אל קדמת העבודה, יש לנו שלוש לולאות על המסרגה, מלפפים חוט על המסרגה ומעבירים דרך שתי לולאות (כמו התחלה של עמוד שלא נסיים אותו בעצם) , יש לנו כעת שתי לולאות על המסרגה, מלפפים חוט על המסרגה ונכנסים לתוך העין שנכנסנו אליה קודם, מלפפים חוט מאחורה, תהיינה לנו ארבע לולאות על המסרגה, מלפפים חוט ועוברים דרך שתי לולאות, ויישארו לנו שלוש לולאות על המסרגה, נלפף שוב חוט על המסרגה, ניכנס אל העין שעל העבודה בפעם השלישית, נלפף חוט מאחורי העבודה ונחזור דרך העין, עכשיו יש לנו ארבע לולאות על המסרגה ושלושה עמודים מותחלים, נלפף שוב חוט על המסרגה, ונעביר דרך כל הלולאות שיש לנו.
התקבל עלה שנקרא באנגלית cluster.

מודעות פרסומת

15 תגובות על ״מושגי יסוד במסרגה אחת״

  1. תודה רבה! על ריכוז כל הסימנים וכל ההסברים. וגם על מפגש הסריגה שיהיה..כייף!

  2. תודה על כך שאינכן שוכחות אותי למרות שאוקינוסים מפרידים ביננו.
    אינני יודעת עם מה להתחיל וזה גורם לי לקצת כאב ראש.
    מה אתן אומרו מה יהיה הפרויקט שאסרוג קודם? ולא אתייאש אחכ.
    ברגע שתהיה לאחת מכן מעט זמן אנא מכן הסיבירי לי בשנית מהי תכניקת הסיכות אינני מבינה מה עלי לעשות בדיוק.
    אני רואה שם דוגמאות שהייתי כל כך רוצה לסרוג לנכדה או להניח עלמסתםצעל כיסא.
    כשתהייה בעלות מעט זמן וסבלנות אנא מכן הסבירו לי במה מדובר
    שאלה נוספת לי אליכן היא אם סרגתי בסיס יפה של שטיח ללא שגיאות איך אני יכולה להמשיך ולסרוג כך שיתקבל שטיח יפה ואוכל להשתמש בכל מקום בבית.
    תודה לשתיכן
    חבל שאנחנו לא יכולו להפגש אחת עם השניה
    תודה על הכל
    סיגלית ניו יורק

  3. העבודות שלכן, הצבעים וההרכבים הנפלאים, היצירתיות והמקוריות, ההסברים המאירים, בנות האתר המושקע שלכם הכל, הכל ממש נפלא ומרגש. תודה, תודה, מצפונית שלא יכולה להגיע בקלות אליכן, מרגלית.

  4. היי, האם את מכירה איזו הדרכה או הסבר כללי לתחילת סריגה של סלסילה בתך שיבולים? לפי הסרטון שהעלית אני מבינה איך הם עובדים אבל איך נעשה הבסיס לסלסילה?

  5. היי תודה רבה על התשובה, מצטערת רק על השיגוע אבל הלינק לא עובד לי… אפשר חדש? והאם אפשר לעשות בסיס ספירלה?

    1. איילת יקרה, אנחנו מעבירות בסטודיו שיעורים קבועים, אליהם את יכולה להצטרף בכל שלב וללמוד סריגה וקריאת תרשימים
      את מוזמנת ליצור איתנו קשר כדי לקבוע עידית 054-5901388 נטע 050-4280322
      והנה לוח הסדנאות הקבועות שלנו

  6. שלום, אני סורגת המון שנים אבל לא בטריקו. כעת אני רוצה להכין שטיח עגול לחברה. השאלה היא איך מסיימים ומתחילים שורה כך שזה יראה יפה והשטיח יהיה אחיד.
    תודה , דיצה.

  7. מקסים ואני משתמשת בזה מלא 🙂
    תודה שאספתן את כל זה ביחד
    רציתי לשאול אם אני עושה סלסילה בצבע אחד ובסוף אני עושה שורת סיום של עיניים שטוחות בלבד בצבע אחר איך אני מחברת את העין הראשונה?
    תודה !!!

  8. לאחר שנים רבות של הפסקה בסריגה אני מאוד רוצה לחזור לסריגת קרושה, ומחפשת הדרכה ו/או תרשימים לגופיות, חולצות, עליוניות, בגדי ים. האם יש גם סדנאות בנושאים אלו? תודה רבה!

    1. היי בתיה, אנחנו מלמדות לסרוג מגוון רחב של פריטים, גם מפות, גופיות ובגדי ים, ואת מוזמנת ליצור קשר טלפוני עם אחת מאיתנו 🙂
      עידית 054-5901388
      נטע 050-4280322

כל תגובה, מילה או שאלה תשמח אותנו

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s